dijous, 18 d’octubre del 2007

Plou sobre mullat

Si el passat divendres vam tenir la visita dels ruixats, amenaçadors de la festa dels Agermanats '07 i què a més a més van causar danys a les poblacions de la ribera del Girona a la Marina Alta, hui, de nou els ruixats ens han enviat a molts a casa abans d'hora, no obstant això, la veritat es que dona gust passar per la V-30 i veure què els ponts no són sols per salvar el barranc de pedres i formigó del nou llit del Túria i veus com d'entre eixes roques van passant fils d'aigua i rierols que ocupen tot el llit, però si esta estampa, difícil de vore en els temps que corren,es curiosa i si mes no atractiva, mes curiosa i atractiva es l'estampa que mostren els assuts del Xúquer a seu pas per Sueca, recordeu passar aigua per l'assut de Cullera, el del cementeri? ja fa temps d'això; i eixe és el problema, ja que veure el riu VIU és bonic i agradable, però veure la deixadesa a que està abocat és lamentable, a les marges del riu, s'acumulen muntanyes de canyes, herbes aquàtiques i algun tronc què les crescudes de dies anteriors han anat deixant al seu pas. Ara és el Clariano el que ve crescudet donant problemes en Ontinyent, cosa que obliga a obrir l'embassament de Bellús i trasllada el problema a l'Albaida. Aquest no te cap presa de laminació des de la desembocadura del Clariano fins que desemboca entre Carcaixent i Castelló de la Ribera en el Xúquer. normalment no ha de passar res, però, tampoc passava res en el Girona, allà per Beniarbeig i mira per on; hem de lamentar-nos ara.

Tot açò ve per tornar a denunciar què ni la Confederació del Xúquer, ni la Generalitat de baix, ni els amos dels nostres diners(els del forat del donut), fan res per adequar rius i barrancs, què el pla contra avingudes del Xúquer continua en bajoqueta ja fa més de 25 anys(perquè després de la Pantanada deien què ja tenien les actuacions previstes per al Xúquer des de feia temps), què no més se'n recorden del paraigua quan plou i això ho paguem els ciutadans de les riberes dels rius.

Però, segur que els meus amics, sí, els de les gavines, ho poden usar per dir-" ja vos ho diem cal el transvasament del Xúquer per què us en sobra d'aigua, que no ho veieu?"- i a sobre la volen de Cortes, com diem a Sueca, Ei siiii hoooome, i què més?.

Permeteu-me que faça jo demagògia abans que ells i vos comente el que ha tornat a passar a les salines de Calp: i és que, no podem destruir el nostre medi ambient d'esta manera, qui va tindre la brillant idea de construir en una salina(llac d'aigua salada) què te un cordó mes elevat entre el llac i la mar?
puja el nivell de les aigües de les salines i ocupen el seu espai natural, les urbanitzacions de Calp...

A Benissa passa el mateix amb el barranc que va a la mar i per això hui es noticia Benissa....

Vosaltres mateix podeu traure'n les conclusions.

Frase del dia: Santa Barbera beneïda, lliura'ns de llamps i trons, patrona de les tronades. "Visanteta, collons estate queta i no me toques la bragueta".

Què sigueu feliços.

1 comentari:

dinarama ha dit...

jeeeeeeee Sento¡¡
que jo se que això dels rius es culpa dels politics estos que no saben fer mes que anar de dinarots, soparots i partidetes de golf.que pa que si no es pensaveu que eren els camps de golf ?pa jugar ells assoles i aixina sempre guanyen.jajajaja
Pues res més,que el proxim article ressumeixlo,que si no m'aburrisc de llegir.