diumenge, 18 de maig del 2008

TROBADA DE MUIXERANGUES A ALGEMESÍ

Les dos colles d'Algemesí organitzen des de fa anys el que podríem dir la seua diada, en aquesta ocasió les colles convidades van ser la Jove Xiquets de Tarragona i els Sagals d'Osona.
La jornada va estar marcada per l'infortuni per als verdirojos, que no van poder arrodonir cap de les figures i el problema que van tenir els de Tarragona al no poder alçar en la ronda corresponent un 5 de 7 què a torn passat feren sense cap dificultat.
Els primers en entrar a plaça van ser els Sagals, això si a peu pla, acte seguit els Xiquets de Tarragona entraren caminant un pilar de Quatre.

Per el carrer Muntanya entraren la Nova d'Algemesí amb dos dobles aixecats per sota i caminats on començaren a insinuar que la jornada no seria massa bona, per tant què va costar el muntatge i el poc recorregut què van realitzar.

Per la seua part els Amics de la Muixeranga (la vella d'Algemesí), van entrar fent una complexa combinació de pilars de 3 i 4 molt vistosa.
Les rondes van ser de la següent manera:
Els blau-rojos alçaren una Alta de 6 en primera ronda un a Desplegada en la segona i dos altes de 5 en tercera ronda totes molt netes.
Els morats van aixecar un 5 de 7, un 4 de 7 amb agulla i un 3 de 7.
Els Sagals van alçar un 5 de 7, un 4 de 7, i un 3 de 7.
La Nova va carregar una Sisena, què és l'Alta de sis amb unes xicotetes modificacions a les escales què, al descarregar es va ensorrar, amb cames tremoloses van intentar una Trobada què el xiquet no va poder coronar encara que aquest cop es va descarregar bé per finalitzar muntaren un pilar de 5 aixecat per sota què ja ens va asustar carregant-lo i què al descarregar va fer llenya.

Jornada per a l'oblit per a la Nova d'Algemesí, i pel contrari brillant per a la Vella què ens va oferir una bona actuació, la Colla Jove Xiquets de Tarragona va mostrar dubtes en el 5 de 7 què després van eliminar en l'execució del mateix, Els Sagals d'Osona, ràpids i segurs de si mateixos van oferir una meravellosa actuació.

A la plaça vam poder vore samarretes de Els Negrets d'Alcúdia, la Construcció de la Safor, la Colla d'Altafulla, i com no de la Muixeranga de Sueca què acudirem a la Plaça d'Algemesí a fer pinya i donar suport a una diada cada cop més interessant i important al calendari de diades.