dijous, 11 de setembre del 2008

PER SETEMBRE, FESTES.

Les festes de la nostra ciutat van arribant a la seua fi per donar pas a la Mostra Internacional de Mim de Sueca. Però, els fets son els fets i les cròniques estan per a contar-ho. Moments després que el meu company, Vicent Amanç li preguntés, al senyor primer edil i o regidor, "Per què ha recuperat vostè la tradició del bou envolat a Sueca després de tants anys erradicada?, i fer-li la brometa de les pilotades. Aquest no va contestar res sobre el bou envolat, però el bou va contestar per ell. Una mala organització, una organització pujadeta de graus, una corda passada, un mal bou? qui ho sap. la qüestió és que el bou va trencar la corda i es va escapar, per sort, per dins del circuit, (que torne a repetir no compleix les normatives vigents) ja que la porta que dona al carrer Sequial, direcció a Plaça de l'Ajuntament, estava oberta; cal remarcar que en els dies de calor la plaça està de gom a gom, xiquets jugant al fossar, pares fent un refresc, i Baldo fent el Ple de l'ajuntament.
Senyor Alcalde, jo li faig la pregunta de diferent manera, per què va consentir, que la Associació Cultural Xe quin Bou de Sueca, intentés envolar un bou al carrer Sequial? Tenia vostè informació suficient sobre esta nova associació suecana? i tonant al tema del recinte, Quan un menor entra al recinte dels Bous al carrer, què fan les forces de seguretat o els organitzadors per fer complir la llei?
Vostè sap que no es pot consumir alcohol als recintes taurins? ha fet alguna cosa per evitar-ne el consum?
Bé deixaré els bous per un altre dia, però no les festes.
Senyora Piqueres, les Barres dels concerts i esdeveniments de les Festes Majors de Sueca, no eren per a organitzacions locals sense ànim de lucre? si és així, que feia el logotip d'una discoteca del polígon al cadafal de la penya taurina, a la barra del concert de Miguel Bossé o a la del concert de Pignoise? totes les barres als mateixos? desprès no se queixe si la resta d'associacions SENSE ANIM DE LUCRE li demanen diners o servicis de l'Ajuntament. Al MIM, també posarà barres? Amb el protagonisme que els ha donat, el departament de protocol de l'Ajuntament el haurà convidat al dinar del concurs de paelles, no?, seria un lleig per la seua part, no fer-ho.

Marga Piqueres, Regidora de festes, prenga nota per a l'any vinent i no repetisca els mateixos errors. Pel bé de les festes de tots els Suecans, no les de uns quants. I això va per al senyor Gil que ha muntat uns dinar i sopars a costa de les arques de l'Ajuntament per a uns quants, i és que va eixir la publicitat de la "Mostra Gastronòmica" i ja no quedaven places als restaurants adherits a dita mostra. Tot i això te la cara de dir-nos que estava pensada per a la gent de fora que ve al MIM, per que degusten la nostra cuina. Senyor Gil les guixetes del MIM obrin el dia 13 i el dia 1 ja no havien places. O la gent que visita la nostra ciutat és adivina i va reservar abans del dia 1 o quan vinguen a treure les entrades es torbaran un propaganda barata d'una Mostra Gastronòmica feta per a uns quants amb diners de tots. Això se'n diu promoció econòmica al meu poble, senyor Gil i la resta és tonteria.

Amics gaudiu del que queda de festes i passem-les ràpides.

PS: feliç diada a tots els catalans, valencians del nord.