dissabte, 31 de gener del 2009

CENSURATS

Sol passar i cada cop més sovint que les opinions de gent lliure d'aquest país son censurades, un amic, porta uns anys col·laborant en el llibret de la falla que edita tots els anys la comissió a la que pertany, però enguany, ha presentat un article que sembla que no ha agradat.
Jo, després de llegir-lo, se que no va massa en el món falleril, tot i això, les falles hui en dia ja no son sols una festa de la segona quinzena de març, son més, son una forma de vida i la vida és al cap i a la fi, política. Tot i això, els que fan política dins de les falles veuen mal que d'altres facen la seua política ja que la troben políticament incorrecta. El famós article, parlava tot just d'un il·lustre suecà, al que totes les falles li fem ofrena el dia de sant Josep, tot i que algunes falles amb molt de repelus. Es tracta d'un article dedicat a Joan Fuster, això sí, vist des d'els seus aforismes més coneguts, i fet amb motiu de la placa de ceràmica que han ficat a la façana de l'institut que mostra un retrat de Fuster fet amb els seus aforismes.

Pot ser amic Bola, has usat massa vegades la paraula "català" per referir-te al teu poble, la teua llengua i la teua cultura, però és ahi on hem d'anar, a no tindre cap tipus de vergonya de ser el que sóm, de sentir el sóm, i a dir les coses pel seu nom.

Ps: vos deixe l'enllaç a larticle AFORISMES