dilluns, 20 d’octubre del 2008

IV Aplec de Muixerangues (II)

Aquest dissabte a les 18h ens trobàvem a les portes de de la seu de la Nova Muixeranga d'Algemesí. l'oratge amenaçava, alguna goteta i els nervis a flor de pell. Sabíem que anava ha ser una diada dura per als de Algemesí i això ens preocupava. Esther, la mestra verd-roja, tot era provar d'ajuntar tots els mestres per organitzar la cercavila, ara falta el dels Locos, qui és el de la Construcció. Els Negrets van davant, desprès la Muixeranga de Sueca, seguit dels Locos de l'Olleria, la Construcció de la Safor i tancant la colla amfitriona.
A la cercavila hi vam afegir una figureta cada colla primer els negrets van fer una figuereta, desprès nosaltres l'Alcoià rodat, un torç mes endavant els de Gandia van alçar una torreta, i els de l'Olleria tres pinets quasi a peu de plaça. La nova entraria a plaça amb un pilar aixecat per sota i acte seguit entraríem en rondes, nosaltres actuàrem junt als Negrets la primera figura va ser una senieta per obrir boca que la Nova la va fer doble en el seu torn. La segona ronda vam fer la nostra torreta. en la tercera ronda, actuaríem per separat, totes les colles van a tirar el millor que tenen i a plaça amb les altres colles de pinya guanyes molts efectius, Els Negrets farien una Xopera, la qual salvaren molt astutament els dosos plegant-se i evitant així que alçador i xiquet feren llenya; era el torn de la Roja, i la nostra estrella ara és la desplegada, neta, fina, i toçudament alçada cap el cel desafiador d'Algemesí; la Construcció va fer una Canya, els xicons feien morret, volien haber-la tirada en plaça, no era encara el moment. Els Locos no se quina figura van fer, vaig estar atenent la tele en eixe moment. Els verdirojos van triar la trobada per tancar la ronda.

Ara sí tots al mateix temps, ronda de pilars, estava tot apunt, sona el tabal, puja el segon.....al so de la dolçaina tercer i quart, quan sona la muixeranga amb redoblants, presentem el pilar, espectacular, robust, segur. per acabar faríem cinc pinets tot combinant baix d'una colla, alçador de una altra i xiquet de altra, per acabar tots al terra fent la foto family.

L'oratge amenaçava però ens quedava molt encara per davant, desprès de canviar-nos anem cap al poliesportiu, l'Ajuntament ens ha deixat la placeta exterior de dita instal·lació esportiva. sopant es fica a ploure, finet però va agarrant-se, però oh! sorpresa s'hi presenta l'alcalde d'Algemesí, tot son xiulits cap al primer edil de la població riberenca, el mateix que no ha ficat un duro per organitzar l'Aplec, que no ha ficat ambulància, i sols ens ha deixat la plaça publica del poble i una placeta tancada al poliesportiu, que està prop d'Albalat (a peu, lluny, lluny, lluny).
Abans del concert es el torn de entregar el recordatori de l'aplec a totes les colles participants, per el mateix ordre; El tio Pepe dels Negrets diu unes paraules suaus en contra de l'alcalde i en favor de la nova, jo els hi vaig reconèixer l'esforç per organitzar l'aplec i l'alcalde mirava mal, el torn era dels de Gandia, també engrescadors, però quan puja la representant dels Locos.... li va dir poquet i bo però amb moltes paraules, concloent amb la invitació a totes les colles per al V Aplec de Muixerangues del País Valencià a L'Olleria al 2009.

Salut i Muixerangues.
PS: molt guapo el clauer que ens va fer Pau, un muixerangueret de cada colla fet de boletes.

4 comentaris:

Anònim ha dit...

Hola Cento!

Va estar genial!

Llàstima que no vam vore al Tigre. Bé et dic que t'he publicat juntament el teu relat i el meu al Racó Català.

Salut!!!

Anònim ha dit...

A totes les colles? Segur que al proper Aplec aniran totes les colles?

cento ha dit...

anònim, segurament totes les colles no hi seran, però jo espere que siguen més de 5 en rondes.

Anònim ha dit...

Zakaj pa ne:)