dijous, 16 d’octubre del 2008

IV Aplec de Muixerangues del País Valencià

Com podeu vore a la imatge, el proper dissabte tindrà lloc a Algemesí el quart aplec de muixerangues, aplec que va començar a L'Alcúdia al 2005 del que no tinc massa informació. No obstant al juny de 2006 agafava el relleu la jovenisima colla de Sueca, fundada el nadal de 2005, i on van participar Els negrets de l'Alcúdia, la Nova Muixeranga d'Algemesí, els Locos de l'Olleria, la Construcció de la Safor (colla afincada a Gandia), la Muixeranga d'Algemesí, i com no la Muixeranga de Sueca. Un gran sopar de germanor al passeig de l'Estació i una discomobil van ser el remat de la festa muixeranguera que començava a consolidar-se.
2007 fou el torn dels "pixa-vins", i la vespra de "les Catalinetes" totes les colles anteriors a exepció de la Muixeranga d'Algemesí (la blava), tornarem a reunir-nos per gaudir de la gran festa a la plaça del Prado de Gandia on actuarem i on soparem tambe, i es que les dimensions de la plaça de la ciutat ducal donaven per a això i per a més. El punt anecdòtic d'aquest tercer aplec el van ficar les cameres del canal 33 que diumenge següent emetrien el seu especial final de temporada castellera des de terres valencianes, donant-nos cabuda al programa "quarts de nou".

2008 és l'any que la ciutat que millor va saber guardar això de pujar uns dalt de altres, aculla aquest quart aplec. la llastima es que com podreu observar al cartell, de nou, la vella, la muixeranga d'Algemesí, no hi participa, tot i ser a la seua plaça Major, al seu poble. Aquells que fins fa quatre dies dien que eren els unics, ara que ja no son com els dinosaures, ara, no venen.
La Nova Muixeranga d'Algemsí, ha treballat tot el que ha pogut i mes per poder dur endavant aquest aplec, que de ben segur serà possiblement el millor aplec del món.

Agrairem també la presencia de colles noves com la Muixeranga de Pego o la Muixeranga de València-Sant Marcel·lí, i com no la participació de la ja no tan nova Muixeranga de Carcaixent, colles més menudes, però no menys importants, que enguany encara vindran a fer pinya a les participants, és a dir les federades, però, es el meu desig que l'any vinent sigam nou les colles participants de l'aplec, què, si res no pasa serà a l'Olleria, ja que el Ball dels Locos prendrà el testimoni per a l'any 2009.

Bon cap de setmana i....
AMUNT LES MUIXERANGUES.